luni, 27 septembrie 2010

Interesanta a fost












ziua de vineri ,cand am asistat ,pe malul Muresului,partea ungureasca la ceremonia de inaugurare a unei placute ce demonstreaza ca daca crezi in vise,unele se si pot implini.
Asa s-a intamplat si cu visul celor din Csanad(maghiar si roman)cand a sosit clipa in care podul va fi refacut,un pod ce a despartit familii, prieteni, iubiri,cunostinte atunci cand cruntul razboi a dat buzna in viata linistita a oamenilor de acolo si a spulberat legatura dintre oameni,adica podul ce trecea peste Mures.
In aer plute o emotie de nedescris.Si plopii de pe malul apei tremurau.
Am trecut si noi cu bacul de la un ponton la altul,peste Mures,iar aceasta mica plimbarica ne-a facut mare placere,totusi a trebuit sa scoatem cartile de identitate sau pasapoartele ca sa putem urca pe bac.

Vineri am admirat Szegedul in toata splendoarea lui pe timp de toamna insorita.
Am facut poze,am simtit acea liniste ce plutea printe oamenii care treceu pe langa noi...
Mark a hranit porumbeii din parc,iar apoi a vrut sa-i prinda ,dar n-a prea reusit:)Alergand dupa ei parca era un joc intre copii...:)Pana la urma Mark s-a lasat pagubas,prea a obosit.

Sambata a fost un regal de dansuri populare romanesti,sarbesti,ungurest.Au chefuit si cei mari si cei mici!
Tarziu ne-am imbarcat si am pornit spre casa ,despartidu-ne de prietenii vechi si noi.

De cate ori merg undeva imi incarc mintea cu tot felul de idei ,ce apoi le pun in practica sau acasa sau la scoala.De data asta am multe de facut la scoala...am "furat " multe idei de la o gradinita super ...:))

2 comentarii:

  1. Doamne, Angi!!
    Ești minunată!!
    Am fost și eu membra unei echipe de dansuri populare, în facultate, era extraordinar..

    Ai , cumva , o undă de părere de rău în voce, când vorbești de trecerea Mureșului cu buletinul de identitate?

    p.s abia aștept noutățile!!

    RăspundețiȘtergere
  2. In astfel de clipe ma bucur ca pot respira langa oameni minunati,Gina!Asta ma face si pe mine multumita de existenta mea pe pamant,pe langa alte momente pe care le ador.:))

    Ma intristeaza mai mult povestea acelor oameni care traiesc acolo si totusi fac parte din doua natiuni ,chiar daca ei nu prea iau in seama acest lucru...vorbesc ungureste,romaneste,sarbeste(la scoala fiind obligatorii toate limbile) si chiar tiganeste daca e nevoie.Acest fapt dovedeste respectul fata de vecin indiferent de ce nationalitate este.
    Ma bucur ca am putut lua parte la un astfel de eveniment multicultural!

    RăspundețiȘtergere